Tel. 011 32 34 31
Fax. 011 33 12 64

REGULARISATIEPERIODE VOOR KENTEKENPLAAT BROMFIETSEN

9 jan 2016

Regularisatieperiode voor kentekenplaat bromfietsen

/
Comments0

nummerplaat bromfiets

Sinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen, in België in het verkeer gebracht, worden ingeschreven. Voortaan geldt deze verplichting ook voor de bromfietsen en lichte vierwielers aangeschaft vóór 31 maart 2014.

Alle bromfietsen en lichte vierwielers, die in België aan het verkeer deelnemen, moeten verplicht een kentekenplaat dragen.

Vanaf 11 december 2015 moeten alle bromfietsen en lichte vierwielers, die in België aan het verkeer deelnemen, verplicht een kentekenplaat dragen. Er is echter door de overheid een  regularisatie-periode om u in orde te stellen voorzien.

Deze regularisatiemaatregel wordt opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn, de identificatie ervan wordt makkelijker gemaakt en de bestuurders/eigenaars kunnen meteen worden geïdentificeerd.

Voor de juiste procedure van de inschrijving van uw bromfiets is het zodoende aangewezen om onderstaande procedure te volgen.

  • Contacteer ons kantoor, wij helpen u graag verder met deze regularisatie en inschrijving.
  • U dient zich met de documenten van de bromfiets (verzekeringsbewijs en gelijkvormigheidsattest) aan te melden op het postkantoor van uw gemeente. Bij afgifte van dit document zal de postbeambte u een nieuwe ingevulde aanvraag tot inschrijving (roze formulier) overhandigen. De documenten van uw bromfiets zal u terug ontvangen.
  • Met het roze formulier dient u zich te wenden tot ons kantoor, waar de bromfiets op de gebruikelijke manier ingeschreven wordt. Tegen betaling van de kostprijs van € 30 aan de postbode ontvangt u samen met het nummerplaat ook het inschrijvingsbewijs van uw bromfiets.
  • Meld ons het nummerplaat, opdat wij u een nieuw verzekeringsbewijs kunnen overhandigen.

 

Nuttige link: https://mobilit.belgium.be

U heeft nog vragen?
Neem gerust contact op met onze specialist.
Contacteer ons

Terug naar top

Leave a Reply

Logo-Zakenkantoor-Voets

Schrijf u in op
onze Nieuwsbrief