Tel. 011 32 34 31
Fax. 011 33 12 64

Blog

Blogtekst
rookmelder voets
12 okt 2015

BRANDPREVENTIE IN UW WONING met onze gratis actie ROOKMELDER

/
Comments0

De herfst doet z’n intrede, de dagen worden korter en we trekken met z’n allen weer naar binnen.

De verwarmingsinstallatie begint te draaien op volle toeren, de open haard en kaarsjes op de tafel doen hun werk voor de gezelligheid.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat in de herfst- en winterperiode het aantal woningbranden natuurlijk hoger ligtgen dan in de zomermaanden. U mag er niet aan denken dat u slachtoffer zou worden van een woningbrand. Maar… misschien moeten we er juist méér aan denken… echter best op voorhand!

Een goede brandverzekering helpt al ruimschoots. Maar door eenvoudige én goedkope maatregelen kunnen we al veel leed besparen: uw goederen én uw leven!

brandpreventie voets 1

Hieronder geven wij u enkele eenvoudige tips om u nog beter te beschermen.

1.       Plaats geen brandbare producten in de omgeving van het fornuis, schoonmaakmiddelen en dergelijke kan u het best bewaren op een koele ruimte zoals de bergruimte of garage.

2.       Plaats geen voorwerpen op uw televisie indien dit nog een toestel is met een beeldbuis, Beeldbuizen kunnen oververhitten en imploderen. Door voorwerpen op het toestel te plaatsen kan de warmte moeilijker ontsnappen en bestaat de mogelijkheid dat deze voorwerpen vuur vatten.

3.       Installeer een rookmelder op elke verdieping en test dit apparaat enkele keren per jaar. De rookmelder kan u waarschuwen indien er zich een beginnende brand voordoet of een hoge concentratie van CO2 zou voordoen. Denk aan de stille moordenaar.

4.       Laat elk jaar uw centrale verwarming nakijken en uw schouw reinigen door een vakman, dit kan een onvoorziene schouwbrand voorkomen.

5.       Een branddeken of nog beter een brandblusapparaat is ook aan te bevelen om in uw bezit te hebben en zorg dat deze voorwerpen steeds binnen handbereik te vinden zijn.

6.       Water gieten op een brandend apparaat is soms levensgevaarlijk. Een natte doek of een branddeken is aangewezen.

7.       Na het gebruik van elektrische apparaten o.a. een friteuse, trekt u best het snoer uit het stopcontact.

8.       U koopt elektrische apparaten, controleer uw zekeringskast. En versterk uw zekeringen nooit met koperdraden! Indien nodig, laat een vakman uw zekeringskast uitbreiden met aangepaste zekeringen!

brandpreventie voets 2

CO-intoxicatie: een geruisloze moordenaar.

Door in de winter de ramen gesloten te houden om de koude buiten te sluiten, bestaat de kans dat er in een woning te weinig verse lucht kan circuleren. Een ophoping van CO2 in de stookkamer, woonkamer of de ruimte met verwarmingstoestellen met open vlam is dan natuurlijk een mogelijk gevaar. Ook voor dit giftig, kleurloos, reukloos en smaakloos gas moeten we oog hebben. Het is soms enkel te herkennen bij hoofdpijn, misselijkheid en plotse vermoeidheid.

Maar ook dit probleem kan u met enkele goedkope ingrepen vermijden.

1.       Verlucht uw kamers voldoende,

2.       Plaats nooit een te grote kachel in een beperkte ruimte,

3.       Verwarm uw kamers nooit met losstaande toestellen op petroleum, kerosine of gas want deze apparaten hebben geen schouw,

4.       Start uw wagen nooit in een gesloten garage, doe zeker altijd de poort of deur voldoende open zodat de giftige gassen direct weg kunnen.

5.       Voor een gasgeiser in de badkamer, zorg voor voldoende verluchting, en controleer de kleur van de waakvlam. Deze dient blauw te zijn, zo niet is er onvolledige verbranding met mogelijke CO-intoxicatie tot gevolg.

Nog een extra tip!

Bel 112 – het gratis Europees nummer voor het oproepen van een ziekenwagen, brandweer of politie. Het Belgisch telefoonnummer 101 is voor dringende politiehulp.

En consulteer misschien de volgende sites voor bijkomende nuttige tips:

–          www.brandpreventieadviseur.be met mogelijkheid tot een gratis huisbezoek met evaluatie van de brandveiligheid van uw woning.

–          www.ismijnwoningbrandveilig.be

 

Onze actie!

rookmelder voets

Laat ons een vrijblijvende offerte opstellen voor uw verzekeringsdossier (woning-, familiale en autoverzekering) en ontvang een gratis rookmelder.
Zo helpt u niet alleen uw portemonnee maar sluit u ook deels het risico op een zwaar schadegeval uit. Beter voorkomen dan genezen!

 

Het begin om u en uw gezin te beschermen, en ook uw goederen.

Leave a Reply

Logo-Zakenkantoor-Voets

Schrijf u in op
onze Nieuwsbrief